Het bedrijf

Het bedrijf

Over BuzzardEye

Buzzard-Eye is een dienstverlenend bedrijf en houdt zich bezig met instructie, inspecties en luchtopnames. Dit wordt verricht met behulp van onbemande luchtvaartuigen tot maximaal 25 kg, ook RPA “Remotely Piloted Aircrafts” genoemd. Wij werken met multicopters die beschikken over vier tot maximaal acht (brushless) motoren. Dit kunnen drones van verschillende merken zijn, maar ze doen allemaal hetzelfde: een stabiel platform in de lucht zijn.

Binnen BuzzardEye werkt Onno Hoevers als freelance piloot zelfstandig onder de ROC-Light (minder hoog en minder ver en minder zwaar dan de RPA-L (volledige) licentie) en kan aangevuld worden met een extra camera operator. Onno beschikt sinds 2015 over het RPA-L brevet met diverse aanvullende bevoegdheden ‘ratings’. Hij heeft een rijk verleden in de luchtvaart en begon in 1990 als jachtvlieger i.o. bij de Koninklijke Luchtmacht op de Pilatus PC-7, is even opgeleid voor NavCom (navigator / communicator) bij de Marine Luchtvaartdienst (voor P3 Orion), werkte bij de Luchtvaart Meteorologische dienst van het KNMI op Schiphol en beoefent het parachutespringen via Skydive Teuge.

BuzzardEye werkt samen met verschillende teams van samenwerkende piloten, observers en payload-operators. Dit kunnen zelfstandige freelance piloten of cameramannen / vrouwen zijn of volledige ROC gecertificeerde bedrijven die aangesloten zijn bij een branche organisatie zoals DCRO of DARPAS.

De filosofie hierachter is simpel: alle aangesloten drone-pilots hebben een professionele opleiding gehad via een erkend opleidingsinstituut. Met deze training, bijbehorende ervaring en specifieke achtergrond kunnen wij elkaar aanvullen in de gewenste opdracht van de klant. Ook bij vakantie, ziekte of enorme drukte kan een opdracht altijd doorgaan doordat we op verschillende fronten met elkaar samenwerken. De payload operators hebben meestal geen luchtvaart- of vliegachtergrond en komen vaak uit de fotografie of filmwereld.

Voor grotere klussen on- en offshore bestaat een team uit 3 personen:

  • Drone pilot
  • Payload operator (camera)
  • Observer (waarnemer)

Een drone-pilot is niet per definitie ook een payload-operator (cameraman / vrouw) en omgekeerd. De samenwerking tijdens het vliegen tussen pilot en operator is hierbij van groot belang. Deze professionele payload-operators brengen hun eigen kwaliteiten, opleiding en ervaring mee en kunnen dat combineren en integreren tijdens de vlucht. De grote klussen worden minimaal met twee, bij voorkeur met drie, personen uitgevoerd wanneer deze niet onder de ROC-light uitgevoerd mag of kan worden. Voor deze expertise komt ook het netwerk van professionele samenwerkende partners weer van pas.