Het bedrijf

Het bedrijf

Over BuzzardEye

BuzzardEye is een dienstverlenend bedrijf voor instructie, inspecties, survey en luchtopnames. Dit wordt gedaan met behulp van UAV’s / Drones tot maximaal 25 kg. Wij werken meestal met multicopters die beschikken over vier tot maximaal acht motoren, maar kan ook een Fixed Wing of VTOL zijn. Dit kunnen drones van verschillende merken zijn en ze doen allemaal hetzelfde: een stabiel platform in de lucht zijn.

Binnen BuzzardEye werkt Onno Hoevers als freelance drone piloot zelfstandig sinds 2015 met het RPA-L brevet voor diverse bedrijven. Het brevet is uitgebreid met aanvullende bevoegdheden ‘ratings’ waaronder EVLOS, FI, VHF-RT en LPE. Sinds juli 2021 is er nog een belangrijke uitbreiding bijgekomen: Bijzondere Bevoegdheid Aeroplanes (A) tot 25 kg. Dit betekent ook het besturen van Fixed Wing drones! De combinatie RPA-L (H) en (A) geeft daarmee ook de mogelijkheid om VTOL – Vertical Take Off and Landing vliegtuigen te besturen.

Onno heeft een rijk verleden in de luchtvaart en begon in 1990 als jachtvlieger i.o. bij de Koninklijke Luchtmacht op de Pilatus PC-7, T-37, T-38 straaljagers en is in opleiding geweest voor Navcom bij de Marine Luchtvaartdienst voor P3 Orion. Hij werkte bij de Luchtvaart Meteorologische Dienst (LMD) van het KNMI op Schiphol als Waarnemer en beoefent regelmatig recreatief het skydiven in binnen en buitenland. Genoeg ervaring in de luchtvaart sinds 1990!

BuzzardEye werkt graag samen in teams van piloten, observers en payload-operators. Dit kunnen zelfstandige freelance piloten of operators zijn of volledige ILT ROC gecertificeerde bedrijven die aangesloten zijn bij een branche organisatie. De filosofie hierachter is simpel: alle gecertificeerde drone-pilots hebben een professionele opleiding gehad via een erkend opleidingsinstituut. Met deze training, bijbehorende ervaring en specifieke achtergrond spreken wij dezelfde (luchtvaart) taal voor de gewenste opdracht van de klant. De payload operators hebben meestal geen luchtvaart- of vliegachtergrond maar komen vaak uit de fotografie of filmwereld en brengen hun eigen expertise mee.

Een drone-pilot hoeft niet perse een goede payload-operator te zijn of omgekeerd. De samenwerking tijdens het vliegen tussen pilot en operator is hierbij van groot belang. Deze professionele payload-operators brengen hun eigen kwaliteiten, opleiding en ervaring mee en kunnen dat goed combineren en integreren tijdens de vlucht. Grotere klussen worden bij voorkeur met drie of vier, personen uitgevoerd. Onno kan in een team ook als payload-operator of VHF-RT operator ingezet worden.

Dutch NL English EN German DE French FR